Vi har valt att bygga enligt Västerås-moduls-standard i första hand och mellan modulerna förekommer så kallade anpassnings-moduler. Det som gjorde att vi valde detta system var främst att vi skulle kunna koppla ihop oss med andra föreningar och MJ-folk som också bygger enligt Västerås-modellen.
Det är en utmaning att få till stationsmiljöer, och andra miljöer också för den delen, på en så pass begränsad yta. Numera går det ju att välja andra mått än de vi valt men inledningsvis så väljer vi att bygga enligt den första puplicerade varianten av Västerås-modul, 200 x 60 cm.
Hittills har vi byggt moduler med bakspår men det kommer även bli moduler utan
Modulerna tillverkas med formplywood och som förstärkningar används vanlig
furulist 50 x 25 mm.
När alla delar är tillsågade, limmar och skruvar vi ihop delarna. Sist så sätter vi dit förstärkningarna som också ger stadga och bra fästpunkter åt benen. Dessa ben är endast provisoriska, andra justerbara ben som också är infällbara kommer att ersätta dessa i framtiden.
Modulerna blir starka och stadiga men är ändå så pass böjliga att vanligt hobby-gips inte är att rekommendera för landskapsbyggandet eftersom den spricker så lätt. Helt klart är att modulerna blir mycket stadigare när landskap finns på plats. Mer om landskapsbyggande ser du via våra projekt.
Något av det roligaste med byggandet är när det är dax att lägga ut spår och byggnader för inprovning.
Övrig information om Västeråsmoduler kan du läsa om i det här PDF-dokumentet!
vwspec32.pdf
Orginal filen finns här: WNJ klicka på Arkiv/Moduler